Welpen

Logo_welpen.png

Wij zijn de Welpen van Scouting Abbé Pierre. De Welpen is een groep van jongens en meisjes van 7 – 11 jaar oud. Elke dinsdagavond hebben we een opkomst van 18.30 – 20.00 uur. We maken er elke week wat leuks van! Je vindt hier het laatste Welpen-nieuws en onze agenda!

De Welpen zijn geïnspireerd door het verhaal van Jungle Boek, hier komt ook de naam Welpen vandaan. Meer over het Welpenverhaal vind je onderaan de pagina! Als je lid wilt worden, kun je het formulier invullen op de pagina lid worden.

Contact

De welpengroep wordt op dit moment gedraaid door een enthousiaste groep van zeven meiden. Natuurlijk zijn we altijd opzoek naar versterking van ons leidingteam. Interesse? Stuur een mailtje of kom langs!

Wij zijn iedere dinsdagavond in de Mettenburcht (0172-537430) te vinden en u kunt ons altijd bereiken via e-mail: welpennieuwveen@hotmail.com.

Het Welpenverhaal

We spelen elke dinsdagavond met z’n allen in de Rimboe, naar het boek van Rudyard Kipling: The Jungle Book. Een aantal dingen van het Jungleverhaal komen dan ook terug in de opkomsten. Bijvoorbeeld de naam Welpen, dit verwijst naar de wolvenjongen waarbij Mowgli werd opgevoed. De groep is verdeeld in nesten, en elk nest heeft zijn eigen kleur, naar de vacht van de verschillende wolven. De leiding zijn de andere figuren uit het boek, zoals bijvoorbeeld Baloe en Shere Khan. De groep bestaat uit ongeveer 25 Welpen, en in elk nest zitten ongeveer vijf Welpen waarvan er één gids is, het ‘hoofd’ van het nest, en een helper.

Het openen van de opkomst gaat volgens een bepaald ritueel, waar het ook duidelijk is dat we in de jungle zijn. Bijvoorbeeld de yell waarbij de leiding ‘yala’ (uitgesproken als jalla) roept en de Welpen heel hard ‘hi’ roepen. Yalayi betekent letterlijk: laten we gaan jagen. Bij de sluiting van de opkomst geven we elkaar gekruist een hand en wensen elkaar een goede jacht.

Jungle Book

Als je als welp bij de groep komt en je weet zeker dat je erop wilt blijven, dan wordt je geïnstalleerd. Je bent dan geen teerpoot meer, maar een echte welp. Je moet dan natuurlijk wel de welpenbelofte afleggen en de welpenwet nazeggen. Zo hoor je er echt bij en kunnen we met z’n allen op elkaar rekenen.

Bij de opkomsten doen we van alles. We gaan Ursula in om een spel te doen, we knutselen in de Mettenburcht of lopen een speurtocht door de nieuwbouw. Maar ook werken we aan insignes die je kunt behalen, zoals bijvoorbeeld het insigne ‘andere wereld’. Hierbij neem je een kijkje in bijvoorbeeld China of Amerika en zie je dat er toch wel veel verschillen zijn tussen Nederland en andere landen. Met kerst of Halloween maken we er natuurlijk een heel speciale thema-opkomst van, waarbij iedereen z’n steentje bijdraagt. Dan misschien wel het leukste, een kampvuur maken en daar knakworstjes bij eten, wat wil je nog meer?

Al met al, genoeg te doen en te beleven bij de Welpen!