Jeugdfonds Sport & Cultuur

Scouting is voor iedereen. Wil je kind graag meedoen aan het scoutingspel, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ze betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie en eventueel de spullen.

Gemeente Nieuwkoop is aangesloten bij Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair – bijvoorbeeld een leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak binnen drie weken sporten of op les. Bij onze vereniging kun je – in afwachting van de beslissing – gewoon direct beginnen met Scouting.

Wat is het bedrag?

Voor meer informatie en contact met een intermediair kun je kijken op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.