Overvliegen: de start van het nieuwe seizoen!

Zondag 8 september was het weer tijd voor het Overvliegen! Het Overvliegen is traditioneel de officiële start van het scoutingseizoen! Op deze dag vliegt een heel stel Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Stam en zelfs leiding door naar een andere speltak.

Bij het welkomstwoord werd er ook stil gestaan bij het feit dat André Wijfjes zich dit jaar al 40 jaar inzet voor de scouting! Hij krijgt hiervoor, in aanwezigheid van zijn gezin, bloemen en een dinercheque. Dankjewel André!

Na het welkomstwoord was het dan zo ver: de eerste twee dappere Bevers trotseerde de zeepbaan! Daarna volgden de Welpen en de Scouts. Nadat de kinderen de spekgladde zeepbaan op waren staken de Overvliegers het water over met een vlot, om vervolgens met een ander vlot weer uit te komen aan het begin van de zeepbaan. Met een aanloopje sprong iedereen de baan op en werden ze beneden verwelkomd door hun nieuwe leiding.

Het parcours was ook dit jaar weer opgebouwd door leden van de Explorers en van de Stam. Aan hun ook de taak om iedereen te verzien van wat lekkers.

Na een ontzettend geslaagde middag rest het nog om iedereen een geweldig scoutingseizoen 2019/2020 toe te wensen! Geniet ervan!

Gepubliceerd door scoutingabbepierre

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s