Met de Explorers op HIT 2018

Scouting Nieuwveen is geweldig en een goede indruk maken wij al heel snel op de HIT. Wij zijn wèl normaal en in Nieuwveen zijn het ook allemaal leuke normale groepen. Wij gingen op HIT en dit hebben we allemaal meegemaakt.

WhatsApp Image 2018-04-10 at 10.31.29

Zaterdag 31-03-2018:

Om 12:30 uur moesten we in Appelscha zijn. Toen we aankwamen moesten we een paar stappen doorlopen en toen ging het al goed. Bij het wegen van de rugtassen mochten ze maar 12 kilo zijn, maar we hadden alle vier maar liefst 15 kilo! ingepakt. We moesten om 14:00 uur bij de volgende post zijn om te openen. Wij waren weer te laat. Na het openen kregen we het startsein om weg te gaan.

Noa was de hele tijd bezig met duwen, want als je zo’n zware rugtas hebt, val je snel om. Op een gegeven moment ging Noa haar veters strikken voor een plas. Ilse ging haar terugpakken en gaf haar een klein duwtje en toen viel ze met haar gezicht in de plas.

Toen we eenmaal aan het lopen waren, vond Tessa de tas heel zwaar en niet lekker zitten en dus moest ze om het kwartier stoppen om de tas af te doen.

We moesten om 18:00 uur binnen zijn, maar wij waren wéér te laat en kwamen om 18:42 uur aanzetten en daarna moesten we nog onze tent opzetten. Dat deden Noa en Willemijn. Ilse bakte de hamburgers en er was ook nog een avondspel. Hier deden we maar heel even aan mee. Het was heel koud en dus gingen we maar slapen.

Iedereen was de hele nacht wakker door Tessa, want zij was moe, wilde naar huis, had het koud en was niet lekker. Dit kwam door de hamburgers van Ilse, zei ze. In de ochtend moest Tessa heel nodig plassen en hierbij maakte ze heel veel geluid, waardoor iedereen wakker werd. Het was super koud, maar ze zette wel de tent wagenwijd open.

Zondag 01-04-2018:

Omdat we gisteren als één van de laatsten aankwamen, moesten we als een van de eersten weg. Echter gingen wij lekker rustig opruimen en om de 10 minuten kwam er leiding naar ons toe om te zeggen dat we moesten opschieten. Uiteindelijk gingen we om 10:09 uur weg. We moesten een code van een code-slot vinden en dat was het coördinaat waar we op dat moment waren. Toen we weggingen had Noa gekeken waar een snackbar was en dat was in Diever. We kwamen daar om 12:15 uur aan, maar de snackbar ging pas om 13:00 uur open.

Toen kwamen Bernard en Mathijs die zeiden “Zo, jullie zijn snel!”. Toen de snackbar open ging, kwamen er ook andere groepjes. We hadden lekker gegeten en daarna liepen we verder met 2 jongens van 12 en 13 jaar. Zij heten Jacob en Ivan. Toen kwamen we een lekkere ijssalon tegen en Noa had zin in ijs en namen we allemaal een ijsje en zaten we helemaal vol.

We kwamen om 15:30 uur aan op het overnachtingsterrein, maar we mochten pas om 16:00 uur het terrein op. Dus hebben we daar lekker gelegen. Hierna gingen we onze tent opzetten en toen zaten wij daar een beetje. Er was ook een meisje met een hele vervelende stem en die ging K3-liedjes zingen. Heel vervelend!!!

Iedereen zat nog vol van de snackbar en het ijsje, maar Noa had nog zin in macaroni, dus hadden we dit gehaald bij de leiding. We hadden ook al knakworsten gemaakt en opgegeten, dus hebben we de macaroni uiteindelijk maar weggegooid.

Als avondspel gingen we Levend Stratego doen. We deden niet echt heel goed mee en daarna gingen we bij een kampvuur staan. Tessa ging al vroeg slapen en de rest ging chocolademelk drinken en knakworsten eten. Hierna ging iedereen naar bed.

Maandag 02-04-2018:

Op maandag kregen we een atlas waar we coördinaten in moesten zoeken. We gingen om 10:39 uur weg en we moesten naar Dwingeloo lopen. We waren daar vroeg en gingen langs een winkel om een taartje te eten en wachten tot de Albert Hein open was om daar drinken en eten te kopen.

Toen gingen we terug naar het terrein waar alle groepen af gingen sluiten. Daar kregen we insignes en je kon nog meer kopen.

We kwamen de lijding (van Scouting Nieuwveen) tegen en die hadden het héél leuk gehad met superleuke mensen. Zie ook het verhaal van de Stam op deze site over hun ervaringen van de HIT.

Daarna gingen we in een grote kring staan en deden we de yell:

Zwerfhike hier, Zwerfhike daar, Zwerfhike óóóveral!!!!  

Na de Yell moesten we bockworst eten en tot 17:00 uur blijven, maar wij gingen om 16:30 uur al weg en toen keken ze nog 1 keer heel boos naar ons.

Al met al hebben we het met zijn vieren heel leuk gehad.

Ilse, Noa, Willemijn en Tessa.

Eén opmerking over 'Met de Explorers op HIT 2018'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s