Midwinterhike 2018 met knakworst, pannenkoeken en Scouts van Catan

Hiken, Knakworst, Pannenkoeken en Catan: de Scouts zijn afgelopen weekend op Midwinterhike geweest. In alle vroegte vertrokken ze zaterdagochtend op de fiets. Ze kregen een GPS mee die in een rechte lijn naar de goede locatie wees, hoe de Scouts er moesten komen was dus goed puzzelen onderweg. Eenmaal aangekomen werden de fietsen geparkeerd, brak de zon door en gingen de Scouts te voet verder.

Met een fotoroute door Noorden en natuurgebied De Groene Jonker kwamen ze aan op de eerste post. Na een korte pauze vervolgden ze hun weg over het Pietersenpad van Natuurmonumenten, door weilanden en met een trekpontje. Via de Westveense Molen staken ze in Slikkendam het water over, en sloegen ze rechtsaf naar de Hollandsekade.

Bij Werkschuur ‘De Kievit’ kregen de Scouts een coördinaat en een kaart. Na het opzoeken van de volgende locatie werden ze met de auto naar de locatie gebracht: watertoren Piet Potlood in de Meije. Vanaf daar vervolgden ze hun weg met kompas over het Meijepad, om vervolgens weer bij de fietsen uit te komen. Hier werd iedereen getrakteerd op een kopje soep, broodje knaks, heerlijk warm vuurtje en een prachtig uitzicht over de Nieuwkoopse Plas.

IMG_4414
“We zijn er!”
IMG_4409
Even de schoenen schoonmaken.
IMG_4429
Er is soep!
IMG_4442
Is het tomaat of groente?
IMG_4408
Het kacheltje houdt iedereen lekker warm.
IMG_4440
Even bijkomen nog…
IMG_4415
Het uitzicht over de Nieuwkoopse Plas, met in de verte watertoren Piet Potlood.

Na een welverdiende pauze met soep en knaks, sprongen de Scouts de fiets weer op. Wederom met de GPS, maar nu richting Scouting Welverro in Langeraar: de slaaplocatie. Hier kreeg iedereen de kans om de slaapplek in te richten in de kleine zaal, waarna er heerlijk gegeten kon worden in de grote zaal! Carmen heeft zo’n 150 pannenkoeken gebakken, en die waren allemaal op.

’s Avonds was het tijd voor een traditioneel potje Scouts van Catan. Er werd geld verdiend met het doen van opdrachten. Van dit geld konden er bij de bank grondstoffen worden gekocht, die nodig waren voor het bouwen van huizen, straten, scholen, kerken, en nog veel meer. Sommigen gaven hun geld liever uit bij het casino, waar de scouts voor 150 euro konden dobbelen met kans op grondstoffen en de Struikrover, maar waar ze ook hun inleg konden verliezen. Welke keuzes de Scouts ook maakten, iedereen was ontzettend fanatiek!

IMG_4419
Uiteindelijk won de patrouille van Faye, met de meeste huizen!

Langzaam gingen na zo’n vermoeiende dag alle oogjes dicht en snaveltjes toe. Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt was het tijd om huiswaarts te gaan.

IMG_4428
De schoonmaakploeg in actie!

De leiding wilt alle Scouts bedanken voor het fantastische weekend en complimenteren met jullie enthousiasme, doorzettingsvermogen en gezelligheid. Jullie waren top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s