De Stam wordt officieel!

De Stam is altijd een on-officiële speltak binnen de vereniging geweest, die elke vrijdagavond bijeen kwam en ondersteuning bood bij verenigings-brede activiteiten zoals het Overvliegen en de Levensmiddelenactie. Omdat er erg veel animo voor is, wordt De Stam nu een officiële speltak bij Scouting Abbé Pierre. Leden gaan contributie betalen en dienen een bereidheidsverklaring te ondertekenen.

In november 2017 is de huidige Stamraad bijeengekomen om de statuten op te stellen. Hierin staat onder andere beschreven waar De Stam voor staat, wat er als lid van je verwacht wordt, hoe we omgaan met drugs en alcohol en worden voorbeelden van stamactiviteiten genoemd. De volledige statuten zijn hier te vinden.

Vintage toned pile of logs
Het teken van De Stam van Scouting Abbé Pierre Nieuwveen.

Wat houdt De Stam in? De Stam is een verzameling (oud-)leden en leiding die ouder zijn dan achttien jaar. Volgens de statuten is het doel van De Stam “het vergroten van de betrokkenheid en het creëren van draagvlak voor speltakoverschrijdende activiteiten in een veilige omgeving binnen de vereniging. Verder neemt De Stam het voortouw in de algemene vorming van toekomstige leiding.”

Wat verandert er voor huidige leden? Voor huidige leden verandert er weinig. Ze hebben een uitnodiging gekregen en zullen zich moeten aanmelden en contributie betalen. De contributie bedraagt 26 euro per jaar, wat gelijk staat aan het bedrag dat de vereniging jaarlijks per lid moet afdragen aan Scouting Nederland.

Hoe ziet de toekomst eruit? Qua activiteiten wordt er met vaste leden meer mogelijk. Zo behoren tripjes naar het (verre) buitenland nu tot de mogelijkheden, maar ook meer ondersteuning voor andere speltakken (bijvoorbeeld als instructeur scoutingvaardigheden of vos bij een vossenjacht) en grotere speltakoverschrijdende activiteiten staan op de planning. De Stamraad kijkt in ieder geval met veel enthousiasme uit naar de komende jaren.

Gepubliceerd door scoutingabbepierre

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s