Explo-opkomst Hiketechnieken

Op 10 november 2017 was er weer een opkomst voor de explorers op de vrijdagavond in de Mettenburcht, georganiseerd door de begelijding.

Door de jarenlange ervaring bij scouting van de nieuwe explorers, wilde de begelijding wel eens weten hoeveel er is blijven hangen is van de geleerde hike-technieken. Er werden routes gelopen met verschillende technieken door Nieuwveen.

WhatsApp Image 2017-11-16 at 09.57.52 4
Eén van de routes door Nieuwveen.

De explorers gingen met frisse moed van start. Ze lieten zien dat ze de afgelopen jaren veel geleerd hebben bij de scouts en dit ook in de praktijk kunnen toepassen. Dat schept hoop in bange dagen voor de hikes die op voorjaarskamp en zomerkamp 2018 gelopen gaan worden.

De explorers lieten zien dat ze de technieken goed in de praktijk konden toepassen. Bij de strippenkaart ging het nog niet helemaal goed, dus was er ook nog ruimte voor verbetering.

WhatsApp Image 2017-11-16 at 09.57.50 2
De Strippenkaart.

Aankomende vrijdag (17-11-2017) staat er uiteraard weer een opkomst gepland: dan worden de nieuwe explorers geïnstalleerd als echte explorers en wordt de bereidheidsverklaring ondertekend. Ook gaan ze onder begelijding hun eigen programma’s bedenken en uitvoeren de resterende vrijdagen in het komende seizoen.

WhatsApp Image 2017-11-16 at 09.57.52 3
Het controlerende oog van begelijding Melvin.

Al met al gaan de explorers (en de begelijding) weer een leuk jaar tegemoet, en, vooral een jaar waarin de explorers niet hoeven te verdwalen tijdens een hike. Een unicum!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: