Pannenkoeken en Sprookjes tijdens Midwinterhike 2017

In het weekend van 4 en 5 februari 2017 stond de eerste grote uitdaging van dit Scouts-seizoen op de planning: de Midwinterhike. Na een dag speuren en wandelen met behulp van kaarten, coördinaten, kompassen en af en toe een verdwaald telefoontje naar de Leiding, kwamen de Scouts aan bij Scouting Wapata in Ter Aar voor de overnachting. Er werd een recordaantal pannenkoeken gegeten, want de maagjes knorden!

IMG_1005
Er werd nog snel een noodvoorraad pannenkoeken gebakken door Carmen en Jasmijn!

 

’s Avonds stond de Scouts nog een verassing te wachten: middenin het Sprookjesbos werd Repelsteeltje vermoord! Het was aan de Scouts om door middel van kritische vragen en goed speurwerk de moordenaar te vinden. Was het Belle, die al jarenlang stiekem verliefd was op Repelsteeltje? Of Merlijn de Tovenaar, met een bebloede hark rondliep? Of toch Tinkerbel, die zijn financiën deed? Gelukkig wisten de Scouts hun gezonde verstand te gebruiken om door het web van leugens heen te kijken, en werd Peter Pan als de échte moordenaar aangewezen!

IMG_1009
V.l.n.r.: Belle, Tinkerbel, Merlijn, Repelsteeltje, Rapunzel, Alice, Pinokkio, Peter Pan & Sneeuwwitje.

 

Gepubliceerd door scoutingabbepierre

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s