Laatste Verkesta-seizoen: nieuwe groepsindeling voor 2016/2017

Verkesta's in uniform

Aan het begin van seizoen is door de Verkesta-staf gemeld dat zij in onderling overleg hebben besloten te stoppen. Weloverwogen redenen (werk, studie, ver weg wonen, etc.) maken het voor een deel van de Verkesta-staf niet meer mogelijk het een en ander te combineren.  Dit maakt het team te klein om op hetzelfde niveau als de afgelopen jaren door te gaan. Om deze redenen is het besluit genomen dat dit het laatste Verkesta-seizoen zal zijn. Dit is ontzettend jammer, maar zeker begrijpelijk.

Het wegvallen van de Verkesta’s volgend seizoen heeft impact op de huidige indeling. Met alle stafleden is lang gesproken over wat de beste indeling gaat worden.

Besloten is terug te gaan naar de basis indeling, zoals gebruikelijk bij Scouting Nederland. Dat wil zeggen dat de speltakken er vanaf seizoen 2016/2017 als volgt uitzien:

Welpen: 7 – 11 jaar, dinsdagavond van 18:30 tot 20:00 uur.

Scouts: 11 – 14 jaar, vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur.

Explorers: 14 – 18 jaar, vrijdagavond van 21:00 tot 22:30 uur (met uitloop tot 1:00 uur).

De Stam: 18+, vrijdagavond vanaf 21:00 uur (met uitloop tot 1:00 uur).

Op basis hiervan zal voor het volgende seizoen een nieuwe indeling worden gemaakt. Dit betekent dat sommige Verkesta’s eerder door zullen stromen naar de Scouts, en dat sommige Verkesta’s nog een extra jaar Welp zullen zijn. Ook zullen een aantal Scouts eerder doorstromen naar de Explorers.

We gaan ons uiterste best doen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als er vragen zijn horen wij die graag. U kunt ze stellen door het formulier op de pagina Lid Worden & Contact in te vullen.

Gepubliceerd door scoutingabbepierre

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland!

%d bloggers liken dit: