Midwinterhike 2016

Midwinterhike 2016

Elk jaar gaat het seizoen bij de Scouts pas écht van start met de Midwinterhike: in de frisse dagen na Oud en Nieuw gaan de Scouts op pad met kompassen, kaarthoekmeters en coördinaten. Dit jaar verkende de Scouts de omgeving van Aalsmeer en De Kwakel.

’s Morgens werd bij de Mettenburcht begonnen en vertrokken de Scouts per fiets naar het Fort de Kwakel. Vanaf daar liepen ze met een fotoroute en een aanwijzing bij het politiebureau naar de Watertoren in Aalsmeer. Met foto’s die onderweg opgehangen waren, vonden ze hun weg naar de lunchpost in Kudelstaart.

Midwinterhike 2016
Midwinterhike 2016

Na een broodje, drankje en andere energie-gevende versnaperingen vervolgden ze hun weg met kompas, kruispunten, vragen, klokken en bolletje-pijltje naar het centrum van de Kwakel, om daar met behulp van de kaart en kaarthoekmeter naar Uithoorn te hiken. In Uithoorn kregen ze de laatste opdracht: met een blinde vlek naar het Pannenkoekenfort aan de Drecht.

Uiteraard werden er ’s avonds – voor de overnachting in De Kwakel – overheerlijke pannenkoeken gegeten, een spelletje Scouts van Catan gespeeld en bij het kampvuur gezeten. Hier vinden jullie de leukste foto’s!

Gepubliceerd door scoutingabbepierre

Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland!

%d bloggers liken dit: